Las-o mai moale cu fantomele, Megan Crewe

Bună tuturor!

Cu toții suntem încărcați sufletește în această perioadă și căutăm să ne detașăm sau să ne destindem mintea și sufletul cu tot felul de activități, dar și citind, pentru că cititul ne liniștește mereu sufletul și ne menține vie speranța.

După ce am citit câteva cărți care m-au încărcat sufletește într-un fel sau altul am decis să citesc un roman lejer, un roman ușor de citit care să nu mă facă să mă pierd în detalii.

Uite așa uitându-mă prin micuța mea bibliotecă (indiferent de cât de multe cărți așa avea nu pot să spun niciodată că sunt multe sau suficiente), “fantomele” din acest roman mă strigau ca să fac cunoștință cu ele și cu o parte din universul lor.

Romanul Las-o mai moale cu fantomele ne prezintă o mică parte din viața unei adolescente care poate să vadă și să vorbească cu spiritele celor răposați, ba chiar își face și prieteni în rândul lor. Cass, începe să vadă spiritele imediat după moartea surorii sale mai mari Pagie în urmă cu patru ani.

Cass este o adolescentă antisocială și nu din pricina abilității sale ci din pricina unor zonuri neadevărate și răutăți iscate din gelozie și răspândite de cea mai bună prietenă a sa, când erau încă în școala gimnazială.

În momentul în care își descoperă această abilitate se împrietenește cu fantomele unor foști elevi de școală ce se distrează spionându-i pe ceilalți, iar lui Cass îi place să le afle secretele ca mai apoi să le dezvăluie în speranța că ei vor renunța la ipocrizie și răutate.

Prin demascarea secretelor colegilor nu reușește decât să atragă spre ea și mai multă ură și răutate din partea lor.

Totul devine mai complicat, dar și mai fascinant atunci când vicepreședintele consilului elevilor, Tim îi află secretul și îi cere ajutorul ca să ia legătura cu mama lui care a murit în urmă cu câteva luni.

Inițial refuză să-l ajute, dar pe urmă își spune de ce nu, însă cu promisiunea lui că o va răsplăti atunci când ea îi va cere acest lucru.

Ajutându-l pe el realizează că ar fi un punct din care să încerce să socializeze din nou cu cei vii și mai puțin cu fantomele.

Între Tim și Cass se va împleti ușor, ușor o legătură poate puțin fragilă de prietenie care ne va arată că oamenii deși nu ne înțeleg suferința așa cum vrem noi, ei o percep și o înțeleg așa cum noi o arătăm și încearcă să ne arunce colacul de salvare așa cum se pricep, în măsura în care le este permis.

Fiind un roman dedicat mai mult adolescenților, are câteva idei slab dezvoltate, dar asta nu-l face un roman care nu merită citit. Ba dimpotrivă este fascinant prin modul în care suntem puși în fața emoțiilor și trăirilor adolescenților. Și ne atrage atenția mai mult spre intensitate cu care trăiesc fiecare emoție.

Fiecare carte ascunde o poveste fascinantă ce merită descoperită.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *