Mizeria ta nu e mizeria celuilalt

Atunci când invidia, lăcomia și nemulțumirile se transformă într-o grămadă plină de mizerie începi să te simți prea apăsat, începi să simți că nu mai poți respira, simți că tot ce te înconjoară e sunfocant pentru că nu concordează cu planurile și nevoile tale.

Iar ca să te eliberezi de această miezerie din viața ta începi să arunci cu noroi în stânga și în dreapta, începi să țeși răutate presărată cu venin cleios pentru toți cei care îți stau în cale și îi vezi mulțumiți cu alegerile lor, mulțumiți de ceea ce au reușit să realizeze prin muncă fără să râvnească la acel “mult” pe care îl au alții.

Și când vezi că nu reușești să manipulezi, să subjugi, să murdărești faci grămada de mizerie să se mărească până începi ușor, ușor să rămâi înconjurat de mai puțini oameni.

Și tot nu reușești să vezi de acei oameni aleg să se îndepărteze de tine, pentru că tu ești orbit de stratul gros de praf ce nu-ți permite să vezi că acei aoameni nu sunt proști așa cum etichetezi tu, nu sunt profitori așa cum îți place să-i consideri, nu sunt nesimțiți doar pentru că au ales să-și vadă de ale lor în tihnă. 

Acei oameni nu vor să trăiască în și prin mizeria ta și aleg să întoarcă spatele cu calm și să-și vadă mai departe de modul în care aleg să-și trăiască viața și așa limitată de un ceas ce bate timpul cu repeziciune.

Acei oameni aleg să facă curat îm viața lor aruncând la groapa de gunoi toată mizeria lor și nu o aruncă asupra altora așa cum faci tu.

Faptul că ei aleg să stea departe de gunoiul în care te transformi nu-i face superiori, îngâmfați sau orbi. Nu! Îi ajută să trăiască mulțumiți țesând în jurul lor o pânză trainică a liniștii și bunului simț.

Dacă vezi că fiecare zi a ta e plină de neîmplinire, de mizerie oprește-te o clipă și începe să ceri ajutorul pentru a face curat, începe să aceri ajutorul ca să poți deschide o ușă sau mai multe pentru a-ți găsi împlinirea și liniștea.

Oprește-te din a acuza pe ceilalți doar pentru planurile lor nu sunt pe aceiași lungime de undă cu alte tale. 

Oprește-te din a judeca viața și alegerile celorlalți, nu ești în măsură să te judeci nici măcar pe tine însuți darămite ce cei din jur.

Oprește-te înainte să rămâi singur în mocirla pe care o aduni în jurul tău.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *