O simplă favoare, Darcey Bell

Totul începe cu o simplă favoare pe care Emily i-o cere celei mai bune prietene Stephanei, în urma căreia dispare fără urmă.

Stephanie intră în panică atunci când prietena ei cea mai bună întârzie, nu răspunde la mesaje și nici nu s-a interesat de starea băiețelului ei, Nicky.

Steph și Emily s-au cunoscut în fața școlii în timp ce așteptau să iasă copii, iar Stephanie era îngrijorată pentru faptul că uitase umbrela acasă și micuțul ei Miles se va uda până la mașină.

Steph este mamă singură și bloggeriță și încearcă să fie un părinte cât mai implicat în viața copilului ei. Scrie pe blog încercând să împărtășească cu mămicile din întreaga lume, care o urmăresc. 

Odată cu dispariția celei mai bune prietene caută ajutor printre mămicile de pe blog, și îi oferă lui Sean, soțul chipeș al lui Emily tot sprijinul, mai ales atunci când primesc cumplita veste că ea a murit.

Au devenit atât de apropiați până au început o relație. Însă o relație rece, de comoditate, ca un refugiu.

Citind romanul O simplă favoare am avut parte de mister și multe răsturnări de situație, dar mai ales de psihologia din spatele unor minți bolnave.

Au fost pasaje în care naivitatea lui Stephanie mă făcea să fierb la foc mic, dar și pasaje în care mi-am dat seama că uneori suntem sadici cu noi înșine și nu ne putem opri din a face greșeli peste greșeli, pe care maj apoi încercăm să le justificăm față de noi înșine.

Pagini în care am făcut cunoștință cu dorința lui Stephanie de a avea o prietenă bună cu care să împartă experiențele de zi cu zi în creșterea copilului, dar și cu falsa prietenie a lui Emily.

Pagini în are am învățat că fiecare fintre noi își refugiază durere în diferite moduri. Unii se ascund fizic în timp ce alții se ascund sufletește, dar cel mai greu le este copiilor să accepte durerea pierderii.

Prietenia dintre Miles și Nicky este pionul, iar Steph este Regina în jocul șah creat de mintea bolnavă a lui Emily.

Citind O simplă favoare veți avea parte de iubire bolnavă, secrete, minciuni, trădări, manipulare și mult suspans și nu veți putea lăsa cartea din mână nu veți reuși să deslușiți tot misterul.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *