Top zece cărți citite în 2019

Ne apropiem cu pași repezi de finalul anului și la fel ca fiecare dintre voi îmi fac și eu o retrospectivă a anului și uite așa am ajuns să fac un mic top al cărților citite în acest an. Sunt puține la număr, dar sper să reușesc în anul următor să ajung la targhetul de 100, anul acesta am reușit să citesc doar 83. Dar nu asta e relevant așa că să trecem la treabă…

10.Sadie, Courney Summers

Un roman din care ne dăm seama mai bine cum poate să ne distrugă traumele sufletești din copilărie. Un roman plin de mister, de durere, cu un final neașteptat.. Cartea o găsiți aici..

9. Zeii tangoului, Carolina De Robertis Un roman care ne invită la dans. Ne invită la un tangou în inima Argentinei anilor 1913 și ne arată cum a luat naștere tangoul, dar și cum iubirea își face loc în inimile noastre în cele mai neașteptate moduri. Romanul este disponibil aici..

8. Restul e tăcere, Carla Guelfenbein

Acest roman mi-a rămas în suflet și m-a învățat despre cât de fragilă este inima unui copil și despre greșelile pe care le fac părinții din prea multă grijă sau nepăsare. Copii sunt ființele cele mai simple și mai fragile.

7. Vânătorii de zmei, Khaled Hosseini

Am citit acest roman de două și de fiecare dată am plâns, am certat unele personaje pentru modul egosit în care au acționat, dar am învățat că prietenia înseamnă iertare, iar iertarea este iubire necondiționată. Acest roman merită citit ori de câte ori te simți pierdut într-o mare de străini.

6. Seria Lux, Jennifer L. Armentrout

O serie fantasy plină de dragoste despre care aș putea să scriu mii de cuvinte și tot nu aș reuși să descriu stare de bine și emoțiile pe care le simți citind Seria Lux.

5. Avocatul rebel, John Grishana

Un thriller nemaipomenit care te ține cu sufletul la gură pentru avocatul nostru rebel ajută nevinovații recurgând la metode le-aș putea numi, mai neortodoxe. p.s. thriller-ul îl găsiți aici..

4. Anul de grație, Kim Liggett

O carte sub forma unui roman antic și magic care ne descrie lumea în care trăim și cum devenim pradă și vânători. O lume ce se vrea a fi dominată de bărbați, dar care fără să-și dea seama sunt manipulați de ingeniozitatea femeilor.

3. Mouelle Roucher, Cosmisian

Și iată-ne ajunși pe locul trei cu romanul Mouelle. Așa cum a spus și în recenzie am început să citesc romanul dintr-o pură întâmplare și din pricina unei mici curiozități născută instantaneu. Nu am fost deloc dezamăgită de șirul poveștii, ba dimpotrivă am fost prinsă în mrejerele narațiunii plină de iubire, durere și curajul de a înfrunta propriile frici.

2. Bibliotecara de la Auschwitz, Antonio G. Iturbe

Am “fugit” întotdeauna de cărțile în care sunt relatate povești de viață sau mai bine spus trăiri adevărate. Mi-a fost frică de durerea lor, de suferințele care i-au îngenunchiat. Mi-a fost frică și de faptul că voi uita să visez cu ochii deschiși la dragostea din romane. Știu, e un sentiment de egoism, însă Bibliotecara de la Auschwitz mi-a demonstrat că nici o suferință nu-mi poate lua inocența cu care trăiesc fiecare roman, nu-mi poate lua curajul de visa.

1.Necredincioasa, Ayan Hirsi Ali

Locul unu revine Necredincioasei, pentru că ea m-a a fost picătura ce-mi lipsea pentru a mă regăsi într-o perioadă în care începusem să mă pierd de mine însămi. Am citit romanul după ce o drgă prietenă mi-a dat câteva firimituri despre povestea ei și a trezit în mine o dorință arzătoare să descopăr mai multe. Necredinciosa ne face să înțelegem Islamul, dar ne arată cât de puternic poate fi un om atunci când nu renunță la dorințele sale, ne arată că poți persevera în viață indiferent de câte piedici te lovești. Citind-o am învățat să fiu mai înțelegătoare cu cei din jur, dar și cu mine însămi.

Și am ajuns și la finalul topului, sper din suflet să vă fie de ajutor, iar dacă vreți mai multe detalii despre romane găsiți recenziile aici, http://royaldream.ro/category/recenzii/ .

Vă doresc tuturor să aveți parte de Sărbători încărcate cu bucurii, liniște, oameni dragi sufletului vostru, și multă fericire și iubire.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *