Castelul din Infern, Yasmine I. Banciu

“Atunci când îți pierzi speranța gândește-te la un refugiu și ia-o de la capăt.”

Asta aș vrea să fac asta  cu romanul, să-l iau de la capăt.

Castelul din Infern, își împletește timid povestea începând cu pasul grăbit al unui tată și a fiicei sale de cinci anișori care îl tot roagă s-o aștepte. 

Aceste rugăminți încetează în momentul în care fetița o pierde  pe Fever, cățelușa sa și pleacă pe plajă în căutarea acesteia.

În timp ce căuta cățelușa se îndepărtează foarte mult, dar nu este speriată, se gândește doar la cearta pe care o va primi de la tatăl său și cum poate să o găsească pe Fever.

La un moment dat aude lătratul cățelușei ce alerga frenetic spre ea, dar era un lătrat ce inspira spaimă, groază…

Îndreptându-se spre locul unde a condus-o Fever, descoperă trupul unei femei adusă de valuri la mal.

O descoperire ce ar speria un copil, dar pe Avril nu a speriat-o, ba dimpotrivă ia stârnit curiozitatea de a afla ce este moartea.

În timp ce tatăl ei o căuta cu disperare pe plajă, în spatele unui copac se afla un cavaler îmbrăcat în negru ce urmărea toată întâmplarea.

Urmărind până la final cele întâmplate a fost izbit, dacă pot spune așa, de inocența și bunătatea de care dădea dovadă Avril, atunci a promis că o va proteja cu orice preț.

Dar oare de ce sau cui a promis acest fapt?

Și totuși cine este acest cavaler, ce rol va juca în viața fetiței?

In viata lui Avril va apărea Ray, verișorul cu zece zile mai mic decât ea, dar cu care va avea o legătură strânsă ca doi frați. 

Vor trece peste multe dificultăți împreună, până într-o seară în care Ray moare în urma unui cutremur. 

În tot acest timp de la vârsta de 5 ani până la vârsta de 20 de ani, va avea parte de întâlniri ciudate cu cavalerul negru, care se dovedește a fi Stăpânul Infernul, Zeul Morții.

Citind Castelul din Infern, veți lua parte la o adevărată aventură și o întreagă poveste a Zeilor.

Veți fi purtați dincolo de poarta de separă lumea umană de cea a Infernului, și veți descoperi diferitele criterii ale acestuia, atunci când Hayes o va aduce în lumea de dincolo.

Dar oare care sunt intențiile reale ale lui Hayes în ceea ce o privește pe Avril?

Se vor îndrăgosti cei doi? Își vor accepta sentimentele?

Avril va fi pusă de însuși Stăpânul Infernului în fața răspunsurilor pe care le căuta, dar și a celor două fețe ale dorinței.

Se va lăsa condusă de dorința pasiunii sau de dorința de al ajuta pe Ray să evadeze din Infern, cu prețul trădării inimii sale?

Un roman încărcat cu de toate, de la Zei la iubire, de la secrete la adevăruri dureroase sau plăcute, de la “constipare sufletească” la iubire. 

Castelul din Infern ne oferă un moment de fantezie împletit cu psihologie și mitologie greacă.

Însă toate acestea, dar și multe alte secrete și aventuri le veți putea afla citind romanul..

P.s.

De ceva vreme nu am mai citit un roman, o carte care să mă țină conectată chiar și atunci când nu o am în mână pentru a parcurge firul povestirii, așa cum mi s-a întâmplat în aceste zile cu Castelul din Infern.

Și încă nu-mi vine să cred că am dat ultima pagină și am ajuns la final oricât de mult m-am chinuit să nu o termin..

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *