După furtună întotdeauna va ieși soarele

Viața e un cerc vicios de alegeri, întâmplări, emoții, dorințe, sentimente. Un cerc vicios de trăiri care au menirea să te ajute să crești sufletește, să crești frumos învățând să accepți toate lucrurile neplăcute ca mai apoi să le transformi în reușite.

Însă toate aceste lucruri le învățăm în timp, și nu doar din experiențele proprii ci și din experiențele celor din jur. 

Se întâmplă de foarte multe ori ca atunci când ești prins în vârtejul unui eșec să te superi pe tine însuți. Să te învinovățești pentru consecințele neplăcute de care ai parte și să te simți un om bun de nimic.

Te descurajezi și începi să vezi totul gri, să vezi doar partea nereușită a ta, și să devii exigent, mult prea exigent cu tine însuți și neiertător. 

Te lași prins în mrejele neiertătoare a autocriticii ce pas cu pas te transformă într-o persoană nesigură, temătoare, tristă și oribil de pesimistă, pentru că vrei să devii “perfectul” pe care îl vrea societatea. “Perfectul” pe care îl caută oamenii în tine pentru că nu-l găsesc în ei înșiși…

Perfectul de care are nevoie societatea nu se află într-un singur om. Acel perfect se construiește de la bază cu o mână de oameni care se completează prin ceea ce știu sau învață să facă.”

Supărarea transformată în autocritică la orice pas te face să devii urât. Urât fizic cât și sufletește. Te transformă într-un om ursuz, urâcios care a uitat să aprecieze lucrurile simple și chiar și momentele de slăbiciune. 

De ce spun momentele de slăbiciune? Spun că și ele trebuiesc acceptate pentru că datorită lor suntem într-o continuă transformare, într-o continuă creștere.

Ele sunt acel brânci de care avem nevoie pentru a ne “trezi” din plafonarea pe care am îmbrățișat-o. 

Trecând prin aceste momente de slăbiciune, prin supărare te reinventezi, pentru că nu poți rămâne pentru totdeauna propriul tău călău, nu poți rămâne pentru totdeauna în puținul pe care l-ai învățat și îl pui în practică, pentru că ființa ta cere mai mult… 

Analizându-te și scoțându-ți dopurile din urechi pentru a te auzi și a auzi și poveștile celor din jur, te vei trezi într-o dimineață spunându-ți că tu poți mai mult, că tu ești “perfectul” pentru tine însuți și pentru a te pune în valoare ai nevoie de o resetare și o mână de oameni dispuși să te accepte printre ei așa cum ești, fără a încerca să te subjuge, să te schimbe după propriile lor plăceri și nevoi.

Nu fi supărat dacă nu ești bine primit într-un grup de oameni, gândește-te că ei sunt potriviți pentru tine și pentru ceea ce ai tu nevoie în acel moment pentru a te liniști sau pentru a te dezvolta.

Să nu-ți e teamă să fii puțin egoist și să pui pe primul plan bunăstarea taacest lucru nu-ți răpește din bunătate și sclipireba dimpotrivă te autoeduci pentru ați oferi liniștea de care ai nevoie fără să renunți la a fi bun cu cei din jur.

Să nu-ți fie teamă să pleci dintr-un loc atunci când simți că nu îți aduce mulțumire, atunci când simți că ești tras mereu în josatunci când glasul tău nu e ascultat.

Nu fi supărat pe tine dacă nu ai reușit la un examen, sau la un interviu pentru obținerea unui jobgândește-te că poate nu ești suficient de pregătit el și pentru pașii care trebuie să îi parcurgi după aceea. Iar în ceea ce privește job-ul gândește-te că poate acel job nu e potrivit pentru tine pe termen lung, că nu e locul potrivit în care să te dezvolți.

E o vorbă din străbuni, “ce e al tău e pus deoparte șil vei obține în momentul oportunatunci când vei fi suficient de matur să te bucuri și să apreciezi acel ceva”.

Să nu te pedepsești dacă nu ai făcut cuiva pe plac, nu ești obligat să faci ceea ce nu simți nici măcar din bun simț. 

Să nu fii aspru cu tine pentru că acum îți este greu datorită unor alegeri greșite făcute în trecut, fiecare alegere își are rolul ei, iar consecințele ei te duc spre punctul cel mai înalt pe care-l poți atinge.

Nu te descuraja pentru trebuie să o iei mereu de la început. Fiecare nouă etapă e încă o treaptă mai sus spre împlinire. Fiecare nou început aduce cu sine prieteni noi.

Nu-ți reprima nevoia de a plânge atunci când bagajul emoțional e prea plin și te apasă greuEliberează-ți sufletul prin lacrimi ca mai apoi să-l umpli cu zâmbete.

Dă-ți voie să trăiești așa cum doar inima își dorește și te face să te simți bine în bocancii tăi, așa cum ne spun și cei de la Metallica, Nothing else matters(nimic altceva nu contează).

Toate aceste gânduri m-au năpădit după o perioadă în care m-am cam supărat pe mine, și după o zi în care am avut prilejul să ascult mai multe întâmplări nefericite ale clientelor ce vin la terapie prin masaj. 

Am asimilat poveștile lor și curajul cu care au înfruntat furtunile, dar și faptul că nu au uitat nici o clipă să-și dea voie să fie vulnerabile deși în adâncul lor căutau soluții. 

Deși uneori îmi este greu nu aș schimba nimic din trecutul meu și nici în prezent, iau lucrurile așa cum vin și mă modelez în funcție de situație”, îmi spunea o clientă.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *