Panica, Lauren Oliver

Ce înseamnă Panica? Înseamnă oare să nu-ți fie frică sau să simți frica prin fiecare celulă, dar în același timp să te simți copleșit curaj?

Curaj cu rădăcinile înfipte în frică sau în dorința de a învinge, dorința de a câștiga, dorința de a demonstra că ești cel mai bun?

Răspunsul la aceste întrebări l-am descoperit citit romanul bestseller Panica.

În mod inconștient am încercat să găsesc o carte pe care să o pot asocia cu trăirile și stările sufletești prin care trecem cu toții în această perioadă, și romanul Panica parcă se potrivea de minune.

După ce am parcurs și ultima pagină am avut o stranie senzație de căldură în piept, o senzație de plin sufletesc ca atunci când o ploaie caldă de vară îți scaldă trupul și face să zâmbești ca un copil. M-a copleșit un sentiment ciudat de liniște sufletească, poate pentru că am învățat să caut sursa fricii și să o accept ca mai apoi să o pot diminua… Cine știe?

Frica nu va dispărea niciodată, dar o pot estompa.

Panica este numele unui joc ilegal, unui “concurs”cu premiul în bani. Dar nu e un joc ușor. Nu, nici pe departe. Scopul jocului este de a instala panica și teroarea printre participanți.

Concurenții sunt urmăriți și provocați permanent de arbitri ale căror identități sunt anonime. Reguli nu există ești împins până la limita extremelor dintre viață și moarte.

Heather venită să își susțină cea mai bună prietenă la începerea Panicii decide inconștient să participe după ce îl vede pe fostul iubit împreună o altă tipă.

Decide să participe pentru a-i demostra că nu e lipsită de valoare cum crede el și chiar și ea însăși, dar mai târziu această decizie absurdă se transformă în dorința de a câștiga pentru a-i oferi un trai mai bun surioarei sale Lily deoarce mama lor nu face altceva decât să bea, să se drogheze și să petreacă timpul cu prietenii.

Copleșite de frica răscolită de Panica decid să împartă premiul jumi-juma indiferent care din ele două va câștiga.

Va fi oare Nat sinceră până la final?

Dodge tânărul îndrăgostit de Nat, prietena lui Heather, participă pentru a-și răzbuna sora rămasă paralizată din cauza unui concurent din precedent al Panicii, care nu a ținut cont decât de câștigul uriaș.

Oare jocul îl va apropia mai mult de Nat? Va avea curaj să-și exprime sentimentele?

Bishop cel mai bun prieten a lui Heather, dar și fost iubit o susține și o însoțește peste tot, chiar dacă nu e deacord cu decizia acesteia de a participa la joc.

Deși pare un tip comun, un tip pe care îl treci ușor cu vederea este destul mister în jurul lui mai ales atunci când vine vorba de Panica.

Și totuși el nutrește sentimente mai profunde pentru Heather cu toate că ea îl privește ca pe un prieten, poate pentru că e sigură că este al ei, cel mai bun prieten și nu va fi nevoită să-l împartă cu nimeni.

Însă iubirea și prietenia nu sunt o certitudine, iar ea va mușca din gelozie.

Va accepta oare sentimentele pe care le nutrește pentru el?

Va reuși Panica să-i aproprie pe cei patru sau să-i facă să devină dușmani?

Cine va câștiga jocul?

Oare Dodge va reuși să-și răzbune sora??

Răspunsurile la aceste întrebări, dar și multe alte detalii cu privire la joc și la provocările prin care vor trece concurenți le veți afla citind romanul Panica.

P.s. “Întotdeauna există un drum înainte sau înapoi, nu trebuie să-ți fie frică.”

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *