Patul lui Alienor, Mireille Calmel

O poveste fascinantă a anilor 1137-1152  în care se îmbină comploturi, iubiri în diferite moduri, intrigi, războaie, prietenie, trădare, ură, pasiune nestăvilită, egoism,credință în Dumnezeu, dar și magia druizilor, magia lui Merlin.

Patul lui Alienor ne duce în fascinantul univers al regilor și reginelor, și al modului în care fiecare dintre ei iubesc și dăruiesc iubirea, al luptelor pentru putere și a manipulării sub numele de credință și voință divină.

Alienor, tânăra ducesa de Aquitania a cărui destin este scris pentru a fi regina Angliei. Înainte de a fi asasinat, tatăl Alienorei îi făgăduiește mâna acesteia regelui Angliei pentru a se căsători cu fiul acestuia încă mic.

Fiind mai capricioasă și mai nerăbdătoare din fire, dar și foarte frumoasă tatăl ei a decis să o trimită la mănăstire până avea să crească micul prinț al Angliei, pentru a se putea căsători.

În 1137 la curte sosește tânăra Loanna de Grimwald de aceiași vârstă cu ducesa, 15 ani, ca să vegheze asupra destinului Angliei, însă vor deveni nu doar prietene ci și confidente, și iubite.

După asasinatul tatălui lui Alienor aceasta devine regina Franței, iar Loanna devine umbra ei.

Ce nu știe Alienor și nu va afla vreodată este faptul că Loanna este sora vitregă născută din iubirea dintre Preoteasa Avalonui și a ducelui de Aquitania, dar și descendentă a lui Merlin, a druizilor, a vrăjitoarelor și zânelor.

Alienor va cunoaște tainele ascunse ale iubirii carnale, dar și tainele iubirii tandre din suflet ce îți dau puterea să treci peste poftele trupești și să adori spiritul și caracterul unui om.

Va trece prin suferința pierderii copiilor de care va avea grijă Loanna dându-i poțiuni și leacuri ce-i vor provoca avortul. Va cunoaște gustul trădării, gustul sacrificiului, al umilinței, dar și gustul iubirii  pierdute.

Prin toate acestea va trece având-o aproape pe buna și credincioasa Loanna, fără să știe că multe din întâmplări sunt părți din urzeala ce o va duce pe tronul Angliei.

Urzind și manipulând deciziile reginei sale, Loanna câștigă mulți dușmani care vor încerca să o înlăture.

Va învinge moartea de nenumărate ori, va ieși triumfătoare din orice situație, dar care vor lăsa răni adânci supunând-o unor sacrificii mult prea dureroase.

Totul va deveni și mai greu pentru inima ei atunci când va cunoaște iubirea pură a unui trubadur.

Iubire ce trece dincolo de orice imaginație și rămâne neatinsă chiar dacă viața le va pune dinainte și alte forme de iubire față de alți oameni.

Va duce luptă cu confuzia în ceea ce privește destinul pentru care s-a născut, va trăda, va minți, va ucide, se va sacrifica, dar va iubi curat cu sufletul și pasional cu trupul.

Merlin și mama mă învățaseră că există o mulțime de feluri de a iubi.

O mulțime de feluri, iscând o mulțime de bucurii.”

Citind romanul Patul lui Alienor veți cunoaște toate aceste feluri ale iubirii și veți avea parte de mult suspans presărat cu tot ce înseamnă intrigi, pasiune și manipulare, dar și secretele din spatele regatelor.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *