Pedeapsa lui Matthew, BogdanFlorian92

Cum poți să trăiești prezentul, să îți dai voie să iubești și să construiești pas cu pasul viitorul dacă nu faci pace cu trecutul, dacă nu pui în ordine trecutul?

-Ce fel de trecut?

Nu prea contează, nu contează dacă este unul tumultos plin de păcate, ură și răzbunare, tot ce contează este să te poți elibera din lanțurile pe care le-a șerpuit în jurul tău.

De un astfel de trecut încearcă Matthew și Ella.

Vor reuși oare să se elibereze de lanțurile trecutului și ale răzbunării pentru a se putea bucura de viață și de iubire?

Pedeapsa lui Matthew este volumul doi al romanului Dincolo de copaci. În acest volum veți lua parte la tot ce înseamnă viața și pedeapsa lui Matt, prietenul lui Alexander.

Hm(oftez cu nostalgie și drag)… De câteva zile mă tot lovesc de dorința de a scrie o recenzie sau părerea mea despre acest roman care din păcate deocamdată nu se găsește în format fizic ci doar pe platforma Wattpad. Dorință ce îmi piedică mintea de a se concentra asupra cititului și a învățatului așa că iată-mă în fața monitorului cu degetele pe tastatură scriind recenzia…

Drumul îi purta spre ţinuturi necunoscute. Şoseaua şerpuia întunecată în urma lor. Nici el şi nici ea nu ştiau încotro se îndreaptă. Viaţa avea să decidă ce se va întâmpla cu ei. Care le va fi destinul? Vor putea să urce muntele sau să depăşească prăpastia care îi despărţea? El îi ucisese tatăl, iar ea încercase să răzbune moartea părintelui ei. Şi cu toate astea se simţeau atraşi, în mod inexplicabil, unul de celălalt. El credea că nu se va putea îndrăgosti de altă fată, iar ea nu mai avea loc de alte sentimente în inima ei plină de suferinţă şi de ură.”

Matthew a fost dintotdeauna un băiat și mai apoi un bărbat pe care prietenii se pot baza, iar femeile să dorească să-și pună inima în palmele lui, dar cu toate astea are un trecut nu tocmai curat.

Ella, acum o polițistă și o femeie puternică și însetată de răzbunare pe bărbatul care i-a ucis tatăl rămânând astfel orfană pentru a doua oară.

Cei doi vor porni într-o lungă călătorie spre meleagurile copilăriei lui Matt pentru că acesta simte că e timpul să încheie un capitol crunt din viața sa, după ce Ella va încerca să-l ucidă la o petrecere, dar va eșua.

Matt o ia cu el fără să știe ce va face cu ea, și fără să știe că e prietena lui din copilărie și una din ființele pe care a iubit-o enorm fiind gata de orice sacrificiu pentru ea.

Viața a avut grijă să-i aducă din nou împreună, dar oare va avea grijă să-i facă să lase în urmă ura și resentimentele pentru a lăsa iubirea să-i cuprindă?

Matt a intrat în clanul mult temut ce stăpânea micul orășel după ce sora sa a fost violată apoi ucisă cu bestialitate. Răpus de durerea pierderii, a început lupta răzbunării. Răzbunare ce l-a împins spre fapte barbare până la crimă. Toate acestea aveau să-l macine pas cu pas până va ajunge să iasă din acel clan și să plece cât mai departe.

Oare el l-a ucis pe tatăl adoptiv al Ellei?

În lunga sa călătorie va avea parte de multe peripeții mai ales după ce Ella va deveni o lipitoare și nu a reuși să elibereze de ea, va face cunoștință și cu încăpățânarea acesteia, cu dragostea ce va lua naștere între ei, cu gelozia, cu teama, cu regretele, cu dorința, cu teama de a accepta iubirea ca mai apoi să o piardă din nou.

Pe lângă suferință, ură, răzbunare, vor avea parte de multe momente încărcate cu farse și replici ce se vor a fi amuzante deși sunt usturătoare.

Ce se va alege de ei atunci când își vor da seama cine sunt cu adevărat?

Vor reuși să-și ducă până la final planul de răzbunare?

Va reuși oare Matt încheie socotelile cu trecutul și să se ierte?

Care va fi pedeapsa acestuia pentru toate păcatele sale?

Toate acestea, dar și multe alte întâmplări și secrete le veți afla citind romanul Pedeaspa lui Matthew...

Încă odată BogdanFlorian92 a reușit să mă țină în priză, să-mi facă sângele să dea în clocot și întreaga ființă să fie străbătută de tot felul de emoții și stări. M-a făcut să trec de la lacrimi la râsete în hohote, de la duioșie la cea mai aprigă explozie de nervi, dar cel mai important, m-a făcut să mă ridic din starea în care mă scufundam.

Și spun asta pentru că citindu-i romanul, romanele am găsit adevărate lecții prin care mi-a arătat că după orice furtună sau chiar uragan va ieși soarele și nimic nu este mai important ca pacea mea interioară, iertarea, iubirea și prietenia.

Viața e un buchet de emoții alcătuit din ceea ce noi dăruim și acceptăm.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *